Wanneer terug met pil beginnen

/ 24.08.2019 / Alen

Je kan ook op een ander moment starten. Als je ze zorgvuldig en correct gebruikt, is de pil een betrouwbaar anticonceptiemiddel. Elke dag, behalve in de stopweek, slik je een pil om een zwangerschap te voorkomen.

Hiermee kun je je menstruatie dus ook beïnvloeden. Prikpil Bij de prikpil krijg je één keer in de 12 weken een injectie met progestageen, die je 12 weken lang beschermt tegen zwangerschap. Als je hem goed slikt stop je dus elke maand op dezelfde dag met de pil en ben je dus altijd op ongeveer dezelfde dag van de maand ongesteld.

Dan valt de menstruatie nooit in het weekend. En ik blijf gewoon ongesteld en ik heb geen last van doorbraakbloedingen in de volgende maand? Bij een echte menstruatie wordt de eicel opgeruimd die in je baarmoeder terecht is gekomen bij de eisprong.

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden, wanneer terug met pil beginnen. Bedenk wel dat dit in veel gevallen een onomkeerbare methode is, dus denk er samen goed over na! Deze vitamines heb je nodig na de bevalling.

De gebruikte url is ongeldig. Deze pil bevat zowel oestrogeen als progestageen.

Zo ben je direct beschermt tegen zwangerschap.

Stopweek overslaan?

Starten met de pil Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Neem dan een nieuwe pil uit een reservestrip. Mijn menstruatie blijft uit, wat nu? Dit wisselt per vrouw: de één heeft al vrij snel weer zin, de ander pas na 3 maanden of langer. Of maandag? Je hebt geen stopweek en ook hierbij kan de menstruatie veranderen of wegblijven.

Heb ik tenminste alleen last van als ik drie keer mijn max.

  • Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.
  • Na stoppen met deze pil ben je vaak snel weer vruchtbaar.

De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Verder maakt het totaal niet uit op welke dag je strip 'begint'. Het liefst wanneer terug met pil beginnen tijdens je zwangerschap. De Pil en borstvoeding De Pil na een abortus of miskraam Hoe kan ik de menstruatie vervroegen.

De pil is niet handig als je omgeving of partner niet mag weten dat je anticonceptie neemt. Die hormonen zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt.

Over de site

Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Lees meer. Dit is een oud topic.

Diane35® en ook Daphne® en Claudia® is een anti-acnémiddel dat ook als anticonceptiepil wordt gebruikt.

De pil neem je dagelijks in op hetzelfde tijdstip. Dit bekent dat je 21 of 22 dagen hormonen neemt en dan maximum 6 of 7 dagen stopt. Bij deze methode heb je geen stopweek en je menstruatie kan veranderen of zelfs uitblijven. De pil is niet geschikt als je ouder bent dan ines de la fressange tassen en wanneer terug met pil beginnen bent!

Nadeel is dat de kans op doorbraakbloedingen relatief groot is. Wanneer moet je beginnen met slikken.

Weet jij het antwoord?

Maud01 zaterdag 25 december Als je een strip hebt met 28 pillen hebt, dan heb je geen stopweek. Maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat de pil je gewicht beïnvloedt. Je kan ook de stopweek overslaan en onmiddellijk met een nieuwe strip starten, bijvoorbeeld wanneer je op reis gaat.

Video toevoegen.

  • Recente artikelen niet beschikbaar.
  • Starten met de pil Je kunt op 3 manieren starten met het slikken van de pil:.
  • Bekijk en vergelijk de verschillende anticonceptiemiddelen of lees eens door onze profielen om jezelf goed te informeren.
  • Hoe kun je de menstruatie uitstellen?

Veel anticonceptiemethoden bevatten de hormonen progestageen en oestrogeen. Als je voor de eerste keer de pil bij ons bestelt, wanneer mag ik dan zwanger worden. De pil geeft inderdaad een licht verhoogd risico op een aantal aandoeningen. Verloskundigen en artsen raden aan minimaal 6 weken te wachten met vrijen na de bevalling.

Als ik ben gestopt, hebben wij een doktersrecept of een "bewijs van eerdere levering op doktersvoorschrift" nodig apotheeketiket op verpakking, wanneer terug met pil beginnen. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een wanneer terug met pil beginnen als je seks hebt.

Je kunt het beste starten met de pil op de eerste dag van je menstruatie. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts?

Je moet de pil 7 dagen correct innemen voordat je beschermd bent tegen zwangerschap.

VIVA op social media

Dan kun je na de bevalling al je aandacht geven aan je kindje. In die dagen neem je geen hormonen in. Starten na de zwangerschap Wil je starten met de anticonceptiepil na je zwangerschap? Verdik je van de pil?

De pil en andere anticonceptiemiddelen. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past, wanneer terug met pil beginnen.

Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. Prikpil Bij de prikpil krijg je n keer in de 12 weken een injectie met progestageen, die je 12 weken lang beschermt tegen zwangerschap!

Andere: