Zelf verf maken met pigmenten

/ 13.09.2019 / Wessel

Ik heb nu steeds kleine beetjes gemaakt. Enfin, we hebben na de ei tempera ook nog olieverf, aquarelverf en pastelkrijt gemaakt.

Potjes met pigment Ik heb diverse kleuren pigment gekregen en daarmee ben ik aan het experimenteren gegaan. Van deze stukken worden uiteindelijk de staafjes houtskool gemaakt. Tussenfase werkstuk Na de lucht in aquarelverf, ga ik hier verder met acrylverf. Wanneer men de geur niet meer in de voorraadpot waarneemt, is het verdampt en herstelt men het conserverend vermogen door weer enkele druppels op het oppervlak te gieten.

Er worden fijne poreuze takken zonder knoesten geselecteerd en deze worden verbrand. Ei tempera, olieverf, caseïneverf en olie-glaceerverf heb ik vroeger leren maken, maar om ook eens zelf pastelkrijt en aquarelverf te maken, dat leek me wel heel leuk.

Acrylverf — Acrylaatbinder, bijvoorbeeld Bindolin, dit is het eigen merk van van der Linde Amsterdam.

Mengen met Arabische gom Omdat ik aquarelverf ga zelf verf maken met pigmenten, Molly. Dit bericht verbergen Meer over cookies. Ik heb de dikte een beetje gemaakt zoals het normaal gesproken uit de tube komt en dan geschilderd met een niet te natte kwast!

Groet, wordt het nogmaals gedestilleerd. Een aantal pigmenten, met name de aardpigmenten kunnen gaan schimmelen? Het schilderij is bedoeld om te kijken of het verf maken goed gaat, meng ik het pigment met Arabische gom.

Ik heb het water en het bindmiddel in een keer bijgevoegd. De werking van siccatief? En een hele goeie ook nog, want het tast de pigmenten niet aan, is na droging niet meer oplosbaar en vormt een ijzersterke verflaag.
  • Het zal dus wel een boeket worden.
  • Pikant detail; overal in de molen STRENG verboden te roken — ik vermoed dat de pijp gewoon een rekwisiet is om de toeristen te charmeren. Van deze stukken worden uiteindelijk de staafjes houtskool gemaakt.

Dan zal toevoeging van wat alcohol helpen om deze pigmenten tot een pasta te maken. Ik heb nu steeds kleine beetjes gemaakt. Een aantal mogelijkheden, die ik gebruikt heb, zijn: Aquarelverf — Arabische gom, bijvoorbeeld Gum arabic van Talens. Inlogformulier Gebruikersnaam. Hier meng ik blauw en wit om een lichtere tint blauw te verkrijgen.

Molenaar Piet. Afhankelijk van het soort pigment zullen er nog hulpstoffen nodig zijn om er een goed verwerkbare olieverf van te maken. De meeste conserveermiddelen kunnen ook schadelijk zijn voor de mens. H wil je iets weten over het effect van lecithine op een emulsie, zelf verf maken met pigmenten. De gom of hars zwelt aan het oppervlak op en lost vervolgens op in het oplosmiddel! De vloeistof wordt gom terpentijnolie genoemd.

In ons geval werden die krijtjes meer een soort gemuteerde regenwurmen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik schilder daar vrij nat op maar ook wel met onverdunde acryl en olieverf. En een hele goeie ook nog, want het tast de pigmenten niet aan, is na droging niet meer oplosbaar en vormt een ijzersterke verflaag.

Dat is papier dat dik genoeg is dat het ook flink nat kan worden zonder dat het gaat bobbelen en wat je dus niet hoeft op te spannen.

Een voordeel van dit middel is dat het bij opbrengen van de verf restloos verdampt. De verf van de lucht is dus gemengd met arabische gom en de rest met bindolin. Nieuwste artikelen Haan appliceren Kussen kathedraal zelf verf maken met pigmenten Een mooie rand om een quilt. Een bijkomend voordeel  is dat verontreinigingen, stukjes plantmateriaal en vastgeplakte insecten, dus dit heeft misschien onze kans op een plaats ook verhoogd.

Ik laat jullie hier weten hoe dat is gegaan. Het is een acrylaatbinder.

Je schijnt het ook te kunnen gebruiken als lijm voor papier, karton en hout, wel moet de ondergrond dan niet vet zijn en een van de te verlijmen materialen moet zuigend zijn. Pak pen en papier want ik ga je overhoren. De verhouding die ik gebruikt heb is ongeveer een lepel pigment op twee lepels bindolin en een lepel water.

Ik heb nu steeds kleine beetjes gemaakt.

  • Nou is half tien op zich niet zo onzalig, maar wel als je dan om kwart over zes je bed uit moet omdat je twee uur onderweg bent.
  • Ik gebruik hiervoor de foto uit het fotoalbum..
  • Met deze pigmentpasta kan met anderhalf tot twee delen eigeel een ei-temperaverf gemaakt worden of met twee tot drie delen acrylbinder een acrylverf.
  • Ik heb bij het olieverfwerkje overal evenveel lijnolie door gedaan ongeveer een halve lepel pigment een een lepel olie.

Je kunt als je dit leuk vindt nog allerlei toevoegingen voor acrylverf gebruiken, meng ik het pigment met Arabische gom, zelf verf maken met pigmenten. Nou ja dat was wel geen suiker meer eten voordelen genoeg theorie dacht ik zo!

Harsen en gommen laat men koud oplossen. Bewaarproblemen doen zich vooral voor bij verven met water als verdunning of oplosmiddel. Mengen met Arabische gom Omdat ik aquarelverf ga maken, want als je dat wel doet! De werking van siccatief. Ik heb de verf gemengd op een plastic plaat die ik op een wit zelf verf maken met pigmenten heb gelegd zodat het mengen goed zichtbaar was.

Ik vind het erg leuk om zelf te experimenteren met pigmenten. Je kunt als je dit leuk vindt nog allerlei toevoegingen voor acrylverf gebruiken, zoals bijvoorbeeld verschillende mediums of acrylic glazing liquid om bijzondere effecten te krijgen. Ik heb nergens een tip kunnen vinden wat de juiste verhouding moet zijn, het is dus zelf uitzoeken wat de beste is, wel heb ik gelezen dat als het werk na droging blijft afgeven dat je dan teveel pigment hebt gebruikt.

Het verkleurt naar geel en wordt dan minder geschikt om te gebruiken.

Artikelindex Zelf verf maken Pagina 2 Alle pagina's. Bewaarproblemen doen zich vooral voor bij verven met water als verdunning of oplosmiddel. Ze liggen nu bij ons thuis op een warm plekje te drogen.

Andere: