Niet weten wat je wilt studeren

/ 25.08.2019 / Maura

Nyawa schreef:. Je studierichting lijkt ontzettend belangrijk, en natuurlijk is dat soms ook zo.

Ik heb namelijk een "Disharmonisch inteligentie profiel" Ik zal ff heel kort uitleggen wat dat, in mijn geval, inhoud: Mijn inteligentie wijkt op verschillende aspecten erg af van de andere aspecten. Uni is vrijwel altijd alleen maar uit boeken, onderzoeken en lezen. Ik heb geprobeerd heel veel informatie te zoeken en me breed te oriënteren.

Dus toen ik bijna klaar was met school wist ik niet echt wat ik wilde gaan doen. Kennelijk wordt er gedacht dat je niet beter kunt of dat je dom of lui bent. Markeer forums als gelezen. Zoek meer berichten van Gunkan.

Misschien moet u gewoon even achteroverleunen en kijken wat er gebeurt! Mijn favoriete schoolvak is biologie, en daar zou ik ook graag wat mee willen doen. Veel jongeren maken al heel snel een voorselectie bij hun studiekeuze, zonder dit heel goed te beargumenteren.

Daarnaast heb ik een hekel aan groepsprojecten! Ben je iemand die vaak twijfelt over je studiekeuze.

2. ‘Maar hoe weet ik of het iets voor mij is?’

Bij die nieuwe studie maak jij straks weer een hoop nieuwe vrienden. Zo gaf 1 iemand aan:. Hoe leuk de studie ook is. Bedankt voor je verhaal en je vraag. Ik hoop dat ik hier nog op kan reageren. Opeens lijkt die studie toegepaste psychologie helemaal niet zo interessant meer. Laat een reactie achter Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Het is namelijk niet zo dat je gegarandeerd geen problemen krijgt op het HBO en wel op de Uni. Voor dat soort studies is het vaak lastiger om ineens een andere richting in te slaan.
  • Sommige cookies mogen we alleen plaatsen als u ons toestemming geeft.

Ik heb me al ingeschreven voor open dag en meeloopdagen. Het enige advies dat ik je kan geven is kijk goed naar het curriculum van een studie, dat geeft het beste weer hoe het in elkaar steekt en wat je veel hebt. Dat soort globale dingen. Tips voor studenten aan een hbo opleiding Begin jij met een hbo opleiding.

Kwaliteit van onderwijs. Ik wil wel echt graag nog verder leren, niet weten wat je wilt studeren.

1. ‘Ik wil ALLES worden’

Geneeskunde is veel minder ingewikkeld en is veel meer stampen en het beroep daarna ook heel praktisch, veel herhaling … Maar ik ben wel in Geneeskunde gekomen en als ik het niet doe, kan ik het nooit meer doen omdat je maar 1x mee mag doen aan de selectie en ben ik bang dat ik spijt ga krijgen als ik het niet doe… Ik vind het sowieso echt heel erg moeilijk om te kiezen, omdat het zulke grote gevolgen gaat hebben voor mijn leven.

Verder merkte ik daar dat ik daar een beetje doelloos rondliep, ik liep gewoon maar ergens heen en liet me wat vertellen, maar alles zonder doel. Ook al heb je 1x met beide studies meegelopen, dan raad ik het je aan nogmaals te gaan. Bij mij wijkt bijvoorbeeld het aspect 'informatieverwerking' erg af naar beneden.

Waarom je niet hoeft te gaan studeren 19 feb Wijsheid, niet weten wat je wilt studeren. Je moet je dan voor world trade center new york aanslag januari aanmelden en vaak heeft de opleiding dan een selectie, waardoor je niet altijd met de opleiding mag beginnen. Als de studie in het algemeen je maar bevalt! Plus als ik geen vaste baan krijg wil ik graag een plan b achter de hand hebben en een studie zoeken die wel bij mij past.

Adverteren Privacybeleid Gebruikersvoorwaarden. Je zult zien dat veel mensen na hun studie een compleet andere richting zijn ingeslagen.

Soepstengel Berichten: 7.

Ik erger mij dood.

Ik hoor graag van je! Benno Jan 12, Moeder en dochter bestuderen de flyers op een Open Dag. Toch besloot ik besloot verder te studeren.

Er zijn zoveel studies. Door je in te schrijven, niet weten wat je wilt studeren, om daar later zelf iets in te beginnen. Dat gold voor het onderwerp en de manier van lesgeven. Ze besloot om toch nog maar naar een meeloopdag te gaan, ga je hiermee akkoord. Ze zijn bang om bepaalde wegen voor zichzelf uit te sluiten.

Bij elke categorie schrijf je de studies op die onder deze studierichting vallen. Ik zit nu ook te denken aan iets met toerisme, en dat is echt heel erg goed geweest.

15 augustus 2019

Ik ga graag naar school. Misschien zit daar wel iets tussen wat je aanspreekt. Emma Berichten: 1. Sommige opleidingen op het hbo laten een beperkt aantal studenten toe.

Wil je de hele dag met een eigen opdracht bezig zijn. En voor je het weet beginnen alle studies op elkaar te lijken. Zo krijg je een steeds beter beeld van jezelf en kan je veel beter studies uitsluiten.

Andere: