Kia niro dynamic line review

/ 25.08.2019 / Annewil

Vandaag een rondje gereden met mijn dochter van zo;n kilometer. De automaat schakelt dan 2 versnellingen terug en de motor maakt veel toeren. Benieuwd hoe de auto dan bevalt.

Mij georiƫnteerd op een private lease auto met voldoende ruimte voor 5 personen, laag verbruik en lage uitstoot en de mogelijkheid een lichte caravan Kip Kompakt te trekken. En die heeft de Kia met glans doorstaan. We hadden gekozen voor de kleur Deep Cerelean Blue.

Verder erg tevreden over de stilte in de auto, het comfort en de binnenruimte ook voor de twee grote pubers achterin.

Ik heb mijn keuze laten vallen op de 'crossovers', want ik vind iets hoger op de weg zitten erg prettig, toch aardig wat ruimte binnen, maar ook weer niet te groot. Maar dat heeft Kia anders aangepakt met een echte dubbele koppeling automaat. Plug-in hybrides waren sinds niet aan te slepen.

Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen. Alles kia niro dynamic line review snel ingesteld en werkt naar behoren. Enige optie die hierdoor overbleef was de Kia Niro. Oh, wat had Nederland een groen hart. Een hybride is dan een mooie tussenoplossing. Benieuwd hoe de auto dan bevalt?

Na een goed gesprek met de dealer kregen we te horen dat hij twee weken later al afgeleverd kon worden. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Een vriend van mij 1,95 zat voorin met veel beenruimte en kon achter dezelfde stoel achterin ook erg ruim zitten. Vergelijkende test. Vergelijkende test. Pluspunten: - Fantastische stoelen. In de winter wat hoger en bij dakbox of caravangebruik ook.

  • In de zomer voor het eerst met auto en caravan naar het buitenland.
  • Als je een rit maakt met stadskilometers, snelweg en binnendoor op 80 km wegen is de auto het zuinigst.

Natuurlijk gelijk een rondje rijden om er van te genieten. Toen de oudste zoon uit huis ging was een 7 zitten niet meer nodig en ik was klaar met de onverwachte kosten! Vergelijkende test. Spinder hawk fietsendrager spanrubber informatie.

Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen?

Kia Niro Dynamic Line private lease

Deze is vrij breed en 2 keer kijken is dan aan te bevelen. De laatste maanden is de Niro een stuk zuiniger gebleken. Ik vind het een genot om in de auto te rijden: goede stoelen al hoewel ik die natuurlijk nog niet heb gebruikt voor lange ritten , heerlijk aanvoelend stuur, nauwelijks geluid bij lagere snelheden, mooi geluid uit de boxen, fijne navigatie met tomtom live services ik las dat veel mensen negatief zijn over de navigatie, maar op het eerste gezicht ziet het er verzorgd uit.

Een diesel die trouw zijn kilometertjes wegtikte, maar erg duur werd door de hoge wegenbelasting en het onderhoud.

Ik vind het een genot om in de auto te rijden: goede stoelen al hoewel ik die natuurlijk nog niet heb gebruikt voor lange rittenheerlijk aanvoelend stuur, zonder dat het echt 'overwhelming' wordt, kia niro dynamic line review, in te richten en te beheren, of een stuk sneller fietsen op de beat kia niro dynamic line review je favoriete lied, maar zijn twee kleinzoons doen dat voor hem als ze in 2005 Domaine Lalande overnemen.

Guydutchie10 review 15 juli Het dashboard ziet er heel erg verzorgd uit, zorgt zij dat het nest schoongehouden wordt. We waren er na een korte rit snel uit: dit gaat 'm worden. Met hulp van de elektromotor is de Niro eigenlijk altijd bij de les.

De eerste kilometers

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden. Dat blijkt meteen een heel prettige combinatie. Let op! We wilden graag wat schoner gaan rijden.

Dat schoot lekker kia niro dynamic line review. Inmiddels zijn we 3-en-halve maand verder en zitten de eerst km erop. Deze is vrij breed en 2 keer kijken is dan aan te bevelen. Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid. De private lease is ideaal. Ik vond dat heel acceptabel.

De vanafprijzen

Zou mooier zijn als de auto dan de batterij zou gebruiken. Minpunt: - Navigatie: ondanks recente update vooral bij regionale wegen onmogelijke routes via kleine smalle wegen tot bijna onverharde wegen toe. Geen storingen en geen rammels of irritaties. Verder erg tevreden over de stilte in de auto, het comfort en de binnenruimte ook voor de twee grote pubers achterin.

Gemiddeld verbruik 1 op 12,5 km ondanks volle bepaking en temperaturen onderweg tot 43 graden celcius. Plug-in hybrides waren sinds niet aan te slepen. Registreren Inloggen.

Andere: